نکاتي که درمورد انتخاب لباس عروس
نکاتي که درمورد انتخاب لباس عروس
راه هاي تهيه لباس عروس
برای این كار حتما مزونی را انتخاب كنید كه پیش از این كار لباس عروسش را دیده و پسندیده باشید. در این صورت لباسی كه برای شما و به تن شما دوخته شده احتمالا بهتر از هر لباس دیگری به شما میآید. اما بدقولی بعضی خیاطها نكته نگرانكننده این روش است؛ اتفاقی كه در برنامههای فشرده عروسی میتواند شما را تا مرز جنون ببرد. به این اتفاق اضافه كنید پروهای مقدماتی، میانه و پیشرفته لباس را كه به اندازه چند دست لباس خریدن از شما وقت میبرد. قاعدتا هزینه خرید لباس هم بیشتر از كرایه است اما نگران پرداخت خسارت نیستید.
پول دوخت لباس عروس از 250هزار تومان تا یك میلیون تومان متغیر است. مابقی قیمت لباس هزینه پارچهای است كه شما برای لباستان انتخاب میكنید. اگر خودتان از عهده خرید پارچه برمیآیید حتما مسئولیت خرید آن را به گردن بگیرید اما پیش از آن، اندازه دقیق پارچه را از خیاطتان بپرسید كه مجبور به دوباره كاری نشوید. البته اگر به خیاطتان اعتماد دارید بگذارید پارچه را خودش تهیه كند. قیمت پارچه هم براساس جنس و رنگ متفاوت است. در نهایت قیمت یك لباس خوب حدود 700هزار تومان برای شما آب خواهد خورد. این روش یك گزینه متفاوت دیگر هم دارد؛ خیلی از مزونها لباسی را به سایز شما اما برای خودشان میدوزند و شما آن را برای نخستین بار میپوشید اما پول كرایه یك شب آن را میپردازید و لباس شما در آرشیو مزون برای كرایه به عروسهای دیگر، قرار میگیرد.
لباس عروس منتخبتان را برای حداقل 15دقیقه بر تن خود نگهدارید تا همه عیوب پنهانش از سنگینی بیش از حد گرفته تا دست و پا گیر بودن آن بر شما آشكار شود
یكی از بیدردسرترین روشهای تهیه لباس عروس را انتخاب كردهاید. همه مراكز دوخت و كرایه لباس عروس، لباس عروسهایی برای فروش هم دارند. با فراغ بال به فروشگاهها و مزونها و عروسسراها سر بزنید و لباس پرو كنید! فقط كافی است لباس دلخواهتان را پیدا كنید. از آن لحظه تا زمانی كه لباس مال شما شود كمتر از 10دقیقه زمان میبرد. دغدغههای خوب درآمدن لباس دوخته شده یا كهنه بودن لباس هم آزارتان نخواهد داد.
اصولا وزن عروسخانمها در هفته آخر عروسی به واسطه فشارهای مختلف پایین میآید، آن وقت شما روز عروسی لباسی را خریدهاید كه دقیقا همین یك شبی كه به كارتان میآید به تنتان گریه میكند. به این عیب اضافه كنید هزینه پرداختی را؛ چون اصولا خرید لباس عروسی برخلاف تصور عام از دوخت آن گرانتر تمام میشود.
پیش از خرید، كفش را متناسب با قد آقای داماد بخرید تا بلندی لباستان در حد طبیعی باشد. همینطور لباس عروس منتخبتان را برای حداقل 15دقیقه بر تن خود نگهدارید تا همه عیوب پنهانش از سنگینی بیش از حد گرفته تا دست و پا گیر بودن آن بر شما آشكار شود. قیمت لباس عروس مثل هر لباس دیگری بستگی به مارك و جنس پارچه و طراحی آن دارد. قیمت خرید لباس عروس هم از 800هزارتومان شروع میشود و باید گفت كه پایانی بر آن نیست.
در این روش انتخابهای بیشتری دارید و درنتیجه كمتر مجبورید نگرانی قیمت بالا را داشته باشید. در این صورت از گرفتاریخرید پارچه و پروهای وقت و بیوقت خبری نیست. بعد از عروسی هم نباید دنبال جا برای لباس عروستان بگردید و مهمتر از همه اینها، پول كمتری خرج میكنید.
اما اگر خدای نكرده بلایی سر لباس عروس بیاورید، چه افتادن تزئینات لباس باشد چه ساییده شدن دنباله لباس باید خسارت بپردازید حتی اگر آسیب مختصر باشد.
به این جریمه، هزینه اتوشویی بردن لباس درصورت كثیفی را اضافه كنید. پس اگر حس میكنید نمیتوانید از لباس امانتی به خوبی نگهداری كنید از شیوه دیگری برای تهیه لباس استفاده كنید.
چند روز مانده به عروسی، دوباره لباس انتخابی خود را بپوشید. بعضی از لباسهای كرایهای كهنه شدهاند، حتما لباسهایی را انتخاب كنید كه خیلی زیاد پوشیده نشده باشند. لباس موردنظرتان را به خوبی بررسی كنید تا اگر شكافتگی یا سابیدگی دارد به نام شما تمام نشود. اگر لباستان را چند ماهی قبل از عروسی انتخاب كردهاید به صاحب لباس تأكید كنید كه ازچند روز پیش از عروسی شما به كسی كرایه ندهد.ا باید بین 50تا 70درصد قیمت واقعی لباس را برای كرایه آن بپردازید. لباسهایی كه برای نخستین تا سومین بار كرایه داده میشوند مشمول 70درصد و باقی لباسها 50درصد قیمت خرید كرایه داده میشوند. كرایه لباس هم از 80هزار تومان شروع میشود و به 850تا یك میلیون تومان هم میرسد.
چه مدلي انتخاب کنيد
مدلی را انتخاب كنید كه یقین داشته باشید به شما میآید. اگر قدبلند و باریک هستید، بهتر است از لباس هایی که خطوط یا کارهای عمودی دارند و یقه های ایستاده و آستین بلند بپرهیزید. اگر قد کوتاهی دارید از انتخاب لباس عروس با دامن بزرگ پرهیز کنید چون این دامن ها شما را کوتاه تر جلوه می دهند. انتخاب دامن های ماکسی به شکل فون مناسب تر است. لباس هایی با یقه دکلته و دامن بلند و دنباله دار و تنگ تا قسمت بالای ران به شکل مدل ماهی برای کسانی مناسب است که شانه های پهن و کمر باریک دارند.
اگر چاق هستید، لباسی با یقه دکلته قلبی شکل و برش های نامتقارن در کمر برای تقارن و فرم اندام شما بسیار مناسب است. پارچه هایی که طرح های ریز و محو دارند برای خانم های چاق و پارچه های با طرح درشت برای خانم های لاغر و خوش اندام مناسب هستند. عروس خانم های چاق و قد بلند می توانند از لباس های بالا تنه بلند که بهتر است از جنس حریر یا پارچه های بسیار ریز بافت و نرم مثل ساتن ابریشم و یا دانتل و گیپورهای ظریف باشد ، تور های متوسط و دسته گلی به گل های روشن استفاده کنند.
اگر نیم تنه بالایی شما بلند تر از نیم تنه پائین تان است می توانید مدل هایی را سفارش دهید که خط کمر آن ها بالاتر هستند تا بدین ترتیب توازن در دو نیم تنه تان ایجاد شود و بدین ترتیب اندام تان را به فرم ساعت شنی نزدیک کنید. اگر گودی کمرتان کم است می توانید با سفارش یک دامن پف کرده ی بزرگ کمرتان را باریک نشان دهید که معمولا برای چنین لباسی از تور بهتر می توانید بهره بگیرید.
توجه داشته باشید روزی که برای خرید و یا پرو لباس عروس می روید حتما باید کفش و لباس زیری را که می خواهید برای عروسی به تن کنید همراه داشته باشید و لباس عروس تان را با آن ها پرو کنید چرا که اندازه قد دامن بستگی به اندازه پاشنه کفش تان دارد و تنگی و گشادی و یا خوش فرم شدن بالا تنه لباس تان نیز بستگی به لباس زیرتان دارد.
پارچه ابریشمی گل برجسته بیشتر به درد عروسی های سنتی و کلاسیک می خوره اما اگه در نظر دارین عروسی ساده، دوستانه و در آب هوای گرم گرفته بشه، هرگز این نوع جنس پارچه استفاده نکنین. البته این سبک پارچه کشش خیلی کمی هم داره و برای دوخت هر الگویی مناسبه.
ابریشم خشن چینی هم پارچه ای سنگین و بادوامه که به دلیل بافت منحصر به فردش که شبیه ابریشم خام هست، علاقه شما رو برای دوخت هر مدل لباسی به آن جلب می کنه.
پارچه تافته هم گزینه دیگه ای برای لباس شب و لباس عروسه که از ابریشم کمی سفت تره که باعث میشه به راحتی لباس چروک بشه.
پارچه های شیفون حالتی نرم و لخت دارن که دقیقا مناسب عروسی های فصل تابستان و برگزاری مراسم در شهرهای شرجیه. این نوع پارچه ی ابریشمی که بسیار هم سبک وزن هستن به دلیل ظاهر صاف، لیز و لغزنده، لباس عروس رو جذاب و فاخر می کنه.
پارچه کرپ نسبتا سبکه و نباید اصلا برای لباس های تنگ و چسبان استفاده بشه.
ساتن دوشس هم یکی از پارچه هایه که برای دوخت لباس عروس به کار میره و چون سفت، براق و شق و رقه در دوخت لباس های عروسی با تزئینات فراوان استفاده میشه.
لباس عروس با جنس تور، مناسب هر جشن عروسی و توی هر آب و هوا و شهری هست و احتمالا این نوع لباس عروس دقیقا همون لباسیه که همه دختر کوچولوها برای شب عروسیشون تو ذهنشون دارن.
پارچه ارگانزا تقریبا شبیه شیفونه اما کمی سنگین تر. البته توصیه میشه فقط دامن لباس عروس از این جنس نباشه وگرنه به دلیل سنگینی پارچه، در راه رفتن با این لباس مشکل خواهید داشت.
ساتن یه نوع پارچه نرم و سبکه که به درد لباس های مدل لخت و شل خوبه. ولی اگه اندام عروس خانم چاقه و تصمیم داره با چین های لباس این اندام پوشیده بشه، بهتره از خیر لباسی با جنس ساتن بگذرین. از این جنس پارچه در دوخت لباس ساق دوش عروس استفاده میشه.
چه جنسي انتخاب کنيد
پارچه ابریشمی گل برجسته:
برای عروسی های سنتی و کلاسیک، لباسی با جزئیات فراوان بسیار مناسب است ولی به درد عروسی های ساده و دوستانه و هوای گرم نمی خورد.
شیفون:
حالتی نرم و لخت دارد و برای عروسیهای فصل تابستان و مراسمی که در شهرهای شرجی برگزار می شود، مناسب است.
کرپ:
پارچه نسبتا سبکی است اما اصلا برای لباس های تنگ و چسبان مناسب نیست.
ساتن دوشس:
پارچه ای سفت و براق است و چون شق و رق می ایستد به درد لباس هایی می خورد که تزئینات زیاد و سنگین دارد.
تور:
برای هر عروس، هر جشن عروسی در هر آب و هوا و شهر و کشوری ایده آل است.
ارگانزا:
تقریبا شبیه شیفون بوده اما کمی از آن سنگین تر است البته بهتر است فقط دامن لباستان از این جنس باشد چون اگر کل لباستان را از ارگانزا بدوزند راه رفتن با آن کمی مشکل می شود.
ساتن:
پارچه نرم و سبکی است که اگر قرار است لباستان مدل لخت و شل باشد انتخابی خوب محسوب می شود اما اگر شکم و باسن چاقی داید که می خواهید آن را لا به لای چین های لباس عروس بپوشانید بهتر است دور پارچه ساتن را خط بکشید.